Zum Hauptinhalt springen

Arnaud Donckele

Chef de Cuisine (Plénitude in Paris)

Aktuelle Restaurants
Vita und Infos
Geboren am
29.03.1977 in Rouen, FR
Ausbildung
Gourmand Prunier in Paris
Lebenslauf
Les Prés d'Eugénie, Chef Michel Guérard in Eugénie-
les-Bains,
Le Louis XV with Alain Ducasse in Monaco
Plaza Athénée by Alain Ducasse in Paris
Lasserre, Chef Jean-Louis Nomicos, Paris
2005: Arnaud Donckele becomes the Chef of La Vague d'Or in St-Tropez
2021: Arnaud Donckele becomes the Chef of Plénitude, the gastronomic table of Cheval Blanc
Paris
Auszeichnungen
2010: second star in the Michelin Guide
2013: third star in the Michelin Guide. At 35, he becomes one of the youngest Chefs in the
world to receive this distinction
2015: Arnaud Donckele publishes
Ma Provence, recettes de chef (Flammarion)
2016: 5 toques and 19/20 in the Gault & Millau Guide
2017: 19,5/20 in the Gault & Millau Guide
2018: Arnaud Donckele is crowned best Chef in the world by his peers at the World Chef
Summit in Monaco
2020: Arnaud Donckele is crowned Chef of the Year by the Gault & Millau Guide
2021: La Vague d'Or is ranked second-best restaurant in the world by La Liste which ranks the
1,000 best restaurants in the world

News: Arnaud Donckele

Auszeichnung

Pariser Plénitude erhält 'The Art of Hospitality'-Award

Zweite Sonderauszeichnung der The World's 50 Best Restaurants vergeben

Gault&Millau 2020

Arnaud Donckele ist Koch des Jahres

Auszeichnungen verliehen

Platzhalter Bild

Voting

Sterneköche wählen Arnaud Donckele zum besten Koch

Deutschland ist mit Sven Elverfeld, Tristan Brandt, Hans Haas, Harald Wohlfahrt und Kevin Fehling fünfmal vertreten

Michel Troisgros

Sterneköche wählen Michel Troisgros zum besten Koch

Deutschland ist mit Joachim Wissler, Sven Elverfeld und Christian Bau nur noch drei Mal vertreten

Gourmet-Club